• Na prodaju zlatni Cadillac Golfer’s Drop Head

  Cadillac Golfer’s Drop Head kupe iz 1931. god, za koji se veruje da je pripadao poznatom američkom pevaču i pijanisti, Liberačeu, jedna je od zvezda aukcije zakazane za 23. septembar, na sajtu Barons.
  [column size=“1-3″ last=“0″ style=“0″]

  gold-cadilac-300x225[/column][column size=“1-3″ last=“0″ style=“0″] gold-cadilac-2-300x217[/column][column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″] gold-cadilac-1-300x225[/column]

  Auto koga karakteriše karoserija od 23,75 karatnih zlatnih listića, srebrnih spoljašnih ručica i unutrašnjih brava pozlaćenih 24 kartnim zlatom, mogao bi da se proda za više od 85.000 funti.

  Auto je proveo 12 godina u nemačkom muzeju kao Liberačijev automobil. Na autu i dalje možete videti pozlatu na unutrašnjim ručicama, pa čak i na brisačima. Drago kamenje je, i dalje, prisutno na ratkapnama, a ručica menjača je drvena. Još jedna karakteristika ovog automobila su farovi, koji se okreću u sklada sa okretanjem volana.

  Zlatna karoserija je upotpunjena sa belim kožnim presvlakama koje su u veoma dobrom stanju, što još više utiče na zadivljujući izgled ovog auta. Auto pokreće motor od 350 kubika V8 koji je uparen sa trostepenim ručnim menjačem. Svaki put se pokreće sa prvim obrtajem ključa, što je za jednog osamdesetdvogodišnjaka i više nego odlično.

  Ovaj veoma redak Cadillac je deo velike privatne kolekcije koja se smanjuje. Ukoliko želite da ga imate, učestvujte na aukciji sajta Barons.

  Izvor: Barons-auctions