• Kako oprati tapacirung plafona u autu?

  Tokom vremena, tapacirung na krovu vašeg automobila postaje sve prljaviji, od ruku, kose, kože ili nekih drugih objekata koji dolaze u dodir sa njim. Kada perete tapacirung na krovu morate da budete sigurni da koristite sigurne metode i sredstva za čišćenje, kako ne bi došlo do odlepljivanja samog tapacirunga. Ovo su neki od sigurnih i efikasnih metoda čišćenja plafona vašeg automobila.

  krpa

   

  1. Otpustite prljavštinu i garež sa plafona pomoću mikrofiber krpe.
  Mikrofiber krpa je napravljena od materijala koji će podići i prikupiti veći deo prašine, prljavštine i gareži sa plafona automobila. Koristite suvu, čistu mikrofiber krpu da istrljate plafon koristeći isti smer.

   

  sampon

   

   

  2. Koristite sredstvo za pranje presvlaka ili šampon za pranje tapacirunga.
  Sredstvo za pranje presvlaka bi trebalo da bude kompatibilno i bezbedno za upotrebu na tkanini koja se koristi za tapacirunge. Svaka prodavnica koja prodaje auto kozmetiku bi trebala da u svom asortimanu ima ovakva sredstva.

   

  sprej

   

   

  3. Sredstvom za pranje poprskajte celu površinu plafona.
  Sredstvo će ukloniti ostatak prašine, prljavštine i gareži koje niste mogli da uklonite mikrofiber krpom.

   

   

   

  istrljajte

   

  4. Istrljajte celu površinu plafona mikrofiber krpom.
  Nakon što sredstvo za čišćenje deluje na tkanini, mikrofiber krpa će ukloniti ostatak mrlja, prljavštine, prašine i čađi.

  voda sirce

   

   

  5. Uklonite mrlje od masnoće na plafonu pomoću kombinacije vode i sirćeta.
  Mešavina ¾ vode i ¼ alkoholnog sirćeta će ukloniti masne fleke na tapacirungu plafona bez bojazni da će se ošteti lepak koji vezuje tkaninu za plafon. Natopite čistu mikrofiber krpu ovom mešavinom i istrljajte krpom mesta na kom se nalaze masne fleke.

   

  masna fleka

   

   

   

  6. Sačekajte da se površina plafona sasvim osuši pre nego što ponovo nanesete sredstvo za čišćenje.
  Ako je tapacirung ostao prljav i posle prvog pranja, morate sačekati da se tkanina potpuno osuši pre nego ponovite postupak, kako se lepak ne bi nakvasio i popustio.

   

   

   

   

  osvezivac

   

   

  7. Ukoliko ostaju neprijatni mirisi posle čišćenja, poprskajte plafon osveživačem vazduha ili pomorandžinim uljem.
  Ovi proizvodi mogu pomoći da se uklone neprijatni mirisi od duvana ili ostatka hrane koji se zadržavaju na tapacirungu plafona.

  Članak sa oznakom , ,